Dění klubu

Přípravné utkání Slovensko – JIMI RC VYŠKOV

Po náročné zimní přípravě Vyškovského áčka, na hráče čekala sladká odměna v podobě prvního přípravného utkání v zimní pauze. Prvním soupeřem byl národní tým Slovenské republiky. Utkání se odehrálo 25. února na umělé trávě ve Vítkovicích v Ostravě. Vyškov vyhrál v poměru 10:0 na pětky a hrálo se 4x dvacet minut. Po zápase se oba týmy přesunuly do areálu RC Sokol Mariánské Hory, kde na hráče čekala společná večeře a vydařený třetí poločas.

Hodnocení Trenérů:

  • Jako hlavní zápor Vyškovského výkonu vidí trenéři pasivní kolektivní obranu, která se projevila ve všech částech zápasu. Soupeř se pak dostal do slibnějších šancí a získával území. Další negativní stránkou zápasu bylo vážnější zranění Vyškovského hráče Jana Buldoka Hašky, který si poranil rameno.
  • Pozitivní byla od Vyškovských hráčů hra do volného prostoru a pestrá hra do celé šířky hřiště. Ve všech odehraných částech se Vyškov lépe prosazoval v pohybu po hřišti a často soupeře přečísloval.

Vyškov-Slovensko 50:0 (10:0 na pětky) – 20:0, 15:0, 0:0, 15:0, 4 x 20 minut

Sestava: Vrána, Kovář Jan, Zemanovič (Zlín), Monček, Trunečka, Pořízek Petr, Novák, Kovář Ondřej, Školař Jan, Kovář Martin, Soural, Chalabala, Juřínek, Gibala, Schmied.

Střídali: Frič, Haška, Kopřiva (Olomouc), Kodad, Janský, Nevyjel, Mazal, Fialka

Soustředění Morkovice 2017

Tradiční soustředění Vyškovského týmu složeného z hráčů A i B týmu se uskutečnilo opět ve sportovním areálu v Morkovicích. Tamní areál i personál už všichni dobře znají, soustředění tam hráči mají již několikátý rok a na naše borce se těší nejedna morkovická fanynka kvalitního ragby. Trenéři si pro hráče připravili celkem tři tréninkové dny s dávkou sedmi tréninkových jednotek, několik video-bloků a jeden zápasový den. Do programu soustředění byl také zařazen jeden individuální trénink pro specifické dovednosti jednotlivých hráčů. Trenérské duo Pala, Hudák se svými svěřenci pracovali hlavně na obraně ať už individuální, nebo kolektivní. Další tréninky byly zaměřené naopak na útočný systém celého týmu a herní plán na jarní sezonu extraligy, i 1. ligy. Na soustředění se během všech dní aktivně prostřídalo třicet hráčů, což berou oba trenéři jako velice kladně, vzhledem k náročnosti soustředění, a také vzhledem k pracovním povinnostem hráčů a zraněním. Co naopak zklamalo nejen trenéry, ale také kapitána a všechny hráče, byla neúčast mladých nadějí. Mladíci se soustředění nezúčastnili, ve většině případů, kvůli blížící se maturitní zkoušce.  Celé soustředění mělo samozřejmě jen pozitivní ohlasy.

Přípravné utkání v rámci soustředění s Brnem

V rámci soustředění se poslední den v Morkovicích hrál přípravný zápas proti týmu z Dragonu Brno. Vyškov v tomto utkání, které se hrálo také na čtyři části po dvaceti minutách, vyhrál v poměru 12:1 na pětky. Hrálo se, za krásného počasí, na umělé trávě v Morkovicích.

Hodnocení Trenérů:

  • Hlavní problém, který museli trenéři Vyškovského týmu řešit, bylo hodně omluv od hráčů právě na utkání. Dále trenéři nebyli spokojeni s herním projevem a držením herních principů, které svým svěřencům na hřišti předali. Hráči často útočili z první nahrávky, a špatná byla i pasivní obrana.
  • Pozitivum bylo, že hráči přenesli do hry veškeré věci, které se trénovali během soustředění. V utkání se projevilo, že když Vyškov dokázal držet nacvičený herní systém, tak dokázal přehrávat soupeře. Do týmu se také zapracovaly nové tváře a někteří mladší hráči, kterým se na hřišti dařilo. I přes náročnost soustředění, hráči Vyškova dokázali udržet vysoké tempo celých 80 minut zápasu.

Vyškov-Dragon 60:5 (12:1 na pětky) – 20:5, 20:0, 0:0, 20:0, 4 x 20 minut

Sestava: Brtníček, Kovář Jan, Májovský (Bystrc), Monček, Novák, Pořízek Martin, Trunečka, Kovář Ondřej, Pořízek Petr, Kovář Martin, Soural, Mazal, Juřínek, Fialka, Schmied.

Střídali: Frič, Zemanovič (Zlín), Kodad, Janský, Podaný, Čala, Šenk

Sdílet

Komentáře