Turnaje

Datum utkání

20.5.2018

Soupeři

RC Dragon Brno, RC Tatra Smíchov, RC Sparta Praha B, RC Sedlčany, Severní Morava, RK Petrovice

Výsledek

3.místo

Sestava

Burdová Alena, Hudečková Karolína, Skokanová Zuzana, Zborovská Lucie, Kanátová Sophie, Mužíková Magda, Špačková Gabriela (hostování z RC Zlín), Georgievová Jana (hostování z RC Tatra Smíchov)

Body

Kanátová 6×5, Hudečková 4×5, Mužíková 1×5,6×2, Špačková 3×5, Zborovská 1×5

Kapitán

Burdová Alena

Realizační tým

Pořízek Petr, Pořízek Martin, Paulík Jiří, Štěpánová Monika, Vrbacká Aneta, Čuprová Pavlína

Zhodnocení utkání

V neděli 20.5.2018 se odehrál 4.turnaj 1.série žen v ragby o sedmi hráčkách na hřišti RC Dragon Brno. Na turnaj jsme opět odjeli bez zraněných hráček a to bez Jany Gottvaldové, která má stále poraněné zápěstí a bez Moniky Štěpánové, která si zranila koleno na předešlém turnaji v Ostravě. Dobré zprávy pro nás byly, že byla schopná s námi odcestovat Karolína Hudečková, která sice není 100% v pořádku se svým zraněným kolenem, ale chtěla s námi bojovat.

1.zápas JIMI RC Vyškov-RC Sedlčany 31:0

Sedlčany dojely bohužel s malým počtem hráček a to pouze s šesti. V duchu fair play jsme rovněž nastoupili s šesti hráčkami na hřišti. Začátek utkání byl celkem pomalý. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Po krásném vstoupení do obrany od Gabriely Špačkové a špatném skládání Sedlčasnkých, otevřela skore Gabča 5:0. Kop po pětce proměnila Mužíková 7:0. Ve čtvrté minutě se zranila Skokanová. Bohužel v tomto zápase ji zraněný kotník nedovolil pokračovat ve hře. Do hry se dostala Kanátová, která taky bohužel nebyla 100% fit na turnaji (rameno). Zanedlouho po dobrém rozhození míče do útoku našla právě Kanátová skulinku v obraně a zvýšila na 12:0. Po změně stran se rychle prosadila Hudečková ve hře jedna na jednu kde byla úspěšnější jak její soupeřka. Stav tedy 17:0. Vyškovské hráčky se už jistě pomalu dostávali do tempa. Za nedlouho po hezkém sběhnutí do proti pohybu bránících Sedlčanských hráček byla úspěšná opět Gabča, která svou druhou pětkou v zápase navýšila vedení Vyškovských hráček na 22:0. Následnou konverzi kopala Megi Mužíková, která proměnila druhý kop v zápase 24:0. Těsně před koncem opět udeřila Kanátová a rovněž proměnila i kop po pětce. Uzavřela tedy stav na konečných 31:0.

2.zápas JIMI RC Vyškov- Severní Morava 27:5

Zápas se Severní Moravou bývá velice vyhrocený. Byly jsme tedy rádi, že do tohoto utkání mohla opět nastoupit Skokanová i přes své zranění kotníku. Začátek byl velmi vyrovnaný a oběma týmům se nedařilo překonat obranu soupeřek. Však po pěkné kombinaci Vyškovských hráček prolomila obranu Kanátová 5:0. Za nedlouho na sebe upozornila Hudečková, že si na ní musejí dávat Moravanky pozor, těm se však nepodařilo ji ubránit. Kája tak navyšuje vedení na 10:0. Po dobrém bránění Vyškovanek  se podařilo získat míč od Moravy. Vyškovačky ihned začaly plnit systém hry a díky tomu to se hned po druhé fázi podařilo opět skorovat Gabriele Špačkové, která hrála velmi dobře celý turnaj. Stav 15:0. Vyškov dokázal výborně bránit ihned po výkopu a získat od soupeřek míč. Ty však stačily zastavovat útoky Vyškovských hráček. Avšak jedna chybička se vloudila do obrany Severní Moravy. Špatnou skládku potrestala pětkou Karolína Hudečková 20:0. Soupeřky se, ale nevzdali a bojovali stále urputně dál. Po hrubé chybě Vyškovskách hráček snížila Morava na 20:5. Těsně před koncem utkání, ale tu zase byla Hudečková, které se podařilo proniknout obranou po pěkné akci se svými spoluhráčkami 25:5. Následnou konverzi proměnila Megi Mužíková 27:5

3.zápas JIMI RC Vyškov-RC Tatra Praha 19:24

Do zápasu jsme vstupovali pouze po jedno zápasové pauze. Předchozí zapas vyšel podle naších představ a tak jsme i díky únavě začaly v pomalejším tempu. Vyškovačkám se nedařil důraz v obraně a ve skládkách. V 5.mituně se ještě ke všemu zranila kapitánka Burdová. První poločas vyhrála Tatra suveréně 24:0. Do druhé půle Vyškovské  hráčky už nastoupily odhodlané změnit styl hry. Hráčky JIMI začaly dobře bránit, Tatra se nemohla dostat pořádně do žádné šance, navíc ztrácela míče a z jednoho takového zisku míče dokázala skórovat Kanátová. Rovněž proměnila kop po pětce a snížila tak na 7:24. Ani né minutu po prvním snížení se Vyškov dostal do velkého tlaku a po krásné akci opět skórovala Sophia 12:24. Konverzi po pětce proměnila Magda 14:24. Poté se Vyškovanky usadily v obranném území 22m Tatry. Po dobrém tlaku se podařilo skórovat Megi Mužíkové 19:24. Čas neúprosně utíkal, avšak zbyl ještě na jeden výkop. Vyškovské hráčky dostaly Tatru pod tlak, opět je zatlačily do území 22m, tam však se štěstím se podařilo rychle Tatře rozehrát z raku a kopem do autu ukončila utkání. Konečný stav tedy 19:24 pro Smíchovské hráčky.

4.zápas JIMI RC Vyškov- RC Dragon Brno 14:36

I když jsme prohráli s Tatrou, měli jsme šanci vybojovat prvenství na turnaji pokud bychom porazili naše tréninkové partnerky a spoluhráčky z VyDry. Do zápasu jsme nastoupily rozhodnuté vyhrát utkání. Bohužel hned z prvního výkopu soupeřek se odrazil míč od chytající hráčky Lucie Zborovské do náruče Terky Skládankové, která velmi dobře uvolnila rychlonožku Hanku Běhalovou a ta otevřela skore 0:5. Rovněž Hanka proměnila konverzi 0:7.

Z dalšího výkopu už jsme chybu neudělali. Hráčky Dragonu předváděly na turnaji nejlepší obranu ze všech týmů avšak chybička se vloudila. Ve vlastní dvaadvacítce se udělala díra mezi Brněnskou zdí toho si velmi dobře všimla Lucie Zborovská, která sprintem přes téměř celé hřiště utekla až do brankoviště a snížila na 5:7. Konverzi proměnila Megi Mužíková 7:7. Po té se hra vyrovnala. Oba dva celky se velmi dobře znají a nikdo nenechal nic druhé straně zadarmo. Náhle se , ale udělal mezi Vyškovankami malý prostor, kterého využila k navýšení skore svého týmu Veronika Dočkalová 7:12. Kop po pětce proměnila Martina Vencová 7:14. Po té opět útočily Brněnské hráčky, které opravdu na turnaji předváděly suprové výkony. Vyškov je, ale za svá záda nepustil. Ke konci poločasu se podařilo hráčkám JIMI Vyškov srovnat stav na 14:14. Pětku pokládala Kanátová a kop proměnila Mužíková. O poločase Brno prostřídalo. Kapitánka domácích nastoupila až do druhé půle, ale hned ze startu dala o sobě znát, kde zaskočila Vyškovskou obranu 14:19. Po té už docházely hostujícím hráčkám s Vyškova síly a tempo hry spíše diktovalo Brno. Bohužel u jedné z obranných skládek  se zranila hostující hráčka za Vyškov Georgievová Jana. Protože týmy mají společné trenéry , stav hráček se upravil 6 na 6. V akci současně kdy se stalo zranění skórovala Hana Běhalova a následný kop proměnila Nováková 14:26. Za nedlouho se obnovilo zranění kotníku Skokanové, která musela opustit hřiště. Stav hráček se opět korigoval na 5 proti 5. Vyškovu došly síly a šlo to znát na skládkách. Dragonské ženy měly obrovskou chuť a touhu vyhrát domácí turnaj, stejně tak jak se povedlo Vyškovským hráčkám na jejich turnaji. Pěknou pětkou a po nedůrazné skládce navýšila vedení kapitánka domácích Nováková 14:31. V poslední akci se prosadila ještě jednou Hanka Běhalová a uzavřela stav na konečných 14:36.

 

Celý turnaj tak vyhrál domácí tým RC Dragon Brno. Zaslouženě. Jejich výkony byly vskutku výborné.

Náš tým obsadil 3. příčku. Hráčky hrály dobře, ale projevovalo se zranění u některých a také bohužel malý počet hrajících hráček. Z důvodu nemožnosti vystřídání tak odcházely velmi rychle síly. I tak patří Vyškovským hráčkám velká gratulace ke krásnému třetímu místu.

Ještě jednou gratulujeme i Brněnským hráčkám a naším spoluhráčkám z VyDry k suprovému výkonu na turnaji.

Držte nám palce za 14 dní 3.6.2018 na turnaji v Petrovicích, kde budeme bojovat opět o příčky nejvyšší.

Ragby zdar.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře