Turnaje

Datum utkání

3.6.2018

Soupeři

RC Dragon Brno, RC Tatra Smíchov, Severní Morava, RC Sparta Praha B, RK Petrovice B, RC Hradec Králové, RC Sedlčany

Výsledek

5. místo

Sestava

Burdová Alena, Hudečková Karolína, Skokanová Zuzana, Zborovská Lucie, Kanátová Sophie, Špačková Gabriela (hostování z RC Zlín)

Body

Burdová 2×5; Hudečková 2×5,6×2; Kanátová 7×5; Skokanová 1×5, Zborovksá 1×5, Špačková 2×5

Kapitán

Burdová Alena

Realizační tým

Pořízek Petr, Pořízek Martin, Štěpánová Monika, Žaroská Zuzana, Čuprová Pavlína

Zhodnocení utkání

V neděli 3.6.2018 jsme se zúčastnili předposledního turnaje 1.série žen v ragby o sedmi hráčkách v Petrovicích.

Na turnaj jsme odjeli v nízkém počtu hrajících hráček a to pouze v 6 . Velká marodka se nám bohužel turnaj od turnaje rozrůstá. Do zápasových bojů tak nemohly zasáhnout Jana Gottvaldová, Jana Georgievová, Monika Štěpánová a kvůli cestovním důvodům Magda Mužíková.

 

1.zápas JIMI RC Vyškov – RC Sedlčany 12:26

Celý turnaj jsme museli odehrát pouze v šesti hráčkách, ale Sedlčany v rámci fair play a také vrácení dobrého gesta z turnaje v Brně, kde jsme rovněž proti nim nastoupili v šesti hráčkách udělali totéž pro nás. DĚKUJEME.

Zápas začali velmi aktivně Sedlčany, které po první půli vedli už 19:0. Naše hráčky, ale po dlouhé cestě a rozkoukávacím prvním poločase se dostaly zpět do zápasu a hra se velmi vyrovnala.  Po výborné obraně Vyškovských se ihned dostali k míči hráčky z Moravy a Karolíně Hudečkové se podařilo pojít skrze rozbitou obranou Sedlčanských až do pětkoviště. Stav 5:19. Následnou konverzi rovněž proměnila Kája 7:19. Poté se hra odehrávala především na středu hřiště, pak ale po velmi zdařeném útoku Sedlčasnkých hráček se jedné z nich podařilo navýšit vedení na 26:7. Vyškovanky se, ale nevzdaly. Po rychlém rozehrání z raku byla úspěšná Kanátová Sophie 12:26.

 

2.zápas JIMI RC Vyškov – RC Hradec Králové 38:7

Hráček z Hradce dorazilo na turnaj rovněž pouze 6. Tudíž se utkání odehrávalo opět v šesti hráčkách na každé straně. Vyškovské hráčky, ale už nechtěli nechat nic náhodě a rvali se o vítězství od první minuty. První otevřela skore Sophia 5:0. Kop po pětce proměnila Hudečková 7:0. Soupeřkám z Hradce se podařilo najít skulinku v obraně a po špatné skládce hráček v modro červených dresech se podařilo srovnat stav Hradci na 7:7. Vyškov si vzal chybu k srdci a obranu ještě o něco více zlepšil. Hradci se nedařilo najít klíč k prolomení červenomodré zdi. Po výborném rychlém proti útoku se podařilo dostat do vedení svůj tým Vyškovské hráčce Lucii Zborovské 12:7. Dalším pokračování dobré obrany byl Hradec zahnán do svého obraného území 22m. Tam opět Vyškov získal míč po skládce a rychlím rozhozením na Gabrielů Špačkovou mohl slavit další navýšení skore. Stav 17:7. Gabča na sebe nedala dlouho čekat a po nádherném srovnání běhu a zaútočení na slabší rameno bránící hráčky, byla opět úspěšná 22:7. Následnou konverzi proměnila Karolína 24:7. ke konci zápasu už byl lepší Vyškov v držení míče a po pěkné akci na útoku navyšovala vedení Kanátová 29:7. Na kopu byla opět úspěšná Hudečková 31:7. V poslední minutě Sophia zase udeřila a byla úspěšná 36:7. Karolína Hudečková se i tentokrát nemýlila v kopu 38:7.

 

3.zápas JIMI RC Vyškov – RC Tatra Smíchov 10:19

Do třetího zápasu nastupovali Vyškovské hráčky proti sedmi Smíchovským hráčkám. Tatra si byla vědoma síly Vyškovkých žen, i když hráli pouze v šesti. Navíc šlo Tatře o prvenství ve skupině.

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný bohužel už ve druhé minutě po špatné skládce 1 na 1 šla Tatra do vedení 7:0. Ani né minutu po první pětce přišla další hrubá chyba ve skládce v podání Vyškovké hráčky, Tatra navyšuje vedení na 14:0

Těsně před koncem se dostal do tlaku Vyškov. Po výborném dodržování pokynů bratrské trenérské dvojce se podařilo skórovat Zuzaně Skokanové, která i přes dvě bránící Smíchovské hráčky byla úspěšná. Stav 5:14.

Po poločase byla hra velmi vyrovnaná hra se přelívala ze strany na stranu, Vyškov výborně bránil a skládal, bohužel při jedné akci Tatry se projevil vyšší počet hráček na hřišti a Smíchov opět byl v brankovišti soupeřek 19:5.

Zápas stále pokračoval. Vyškovské ženy opravdu chtěly silné soupeřky z Prahy porazit. Dlouhou dobu byly v držení míče, Tatra stále jen bránila. Museli však skládat ve dvou a více hráčkách, protože dravost a vstupování do obrany Vyškovanek byla neuvěřitelná. Z jednoho takového průniku byla nakonec úspěšná kapitánka Vyškovských hráček Alena Burdová. Stav 10:19.

Zbyl čas ještě na jeden výkop. Tatra míč zpracovala, ale díky dobrému talku obrany Vyškovských ragbystek byla nucena ztrácet území. Po vytáhnutí míče z raku a nápovědy trenéra, hráčka Tatry ukončila zápas kopem míče za autovou čáru.

 

4.zápas JIMI RC Vyškov – Severní Morava 27:22

Tento zápas byl zápasem o 5.místo na turnaji. Oba dva celky skončily ve skupině na třetí příčce.

Severní Morava projevila rovněž ducha fair play a také proti nám nastoupila ve stejném počtu hráček tedy v šesti. DĚKUJEME.

Byl to už čtvrtý zápas na turnaji. Únava na Vyškovských hráčkách šla znát. Zápas s Tatrou vzal mnoho sil. I tak utkání bylo vyrovnaná. Hráčky Severní Moravy jsou kvalitní soupeřky a tak úroveň celého utkání byla vysoká. Morava dokázala skórovat hned dav krát po sobě díky špatné skládce Vyškovské hráčky. Stav tedy 10:0. Vyškovanky, ale na turnaji opravdu předváděli kvalitní hru a zanedlouho snížila Kanátová 5:10. Vyškovské hráčky hrály srdcem i hlavou a tak po delší sekvenci hry, i když síly rychle ubývaly, po krásné akci srovnala stav kapitánka Burdová 10:10. V poslední akci prvního poločasu se prosadila nejrychlejší hráčka soupeřek 15:10.

Po krátké pauze Vyškovanky sebraly zbytek sil. Začaly více pracovat s obranou soupeřek a vytvářet si slibné akce z jedné takové srovnala stav Sophia 15:15. Následnou konverzi proměnila Karolína 17:15. Hráčky JIMI nepolevovaly, slibné akce se jim dařilo neustále vytvářet a Sophi byla za nedlouho opět úspěšná 22:15. Téměř v poslední minutě zápasu se podařilo po krásném srovnání běhu proniknout obranou Severní Moravy Karolíně Hudečkové až do jejich brankoviště, kde navýšila vedení na 27:15. Poslední akce zápasu se prodloužila. Hráčky Moravy neustále bojovaly a tak po vyčerpání Vyškovské obrany snížily na konečných 22:27.

 

Na turnaji jsme obsadily celkové 5.místo z 8 týmů. Odehrát celý turnaj v šesti hráčkách a s RC Tatra Smíchov prohrát pouze o jednu položenou pětku a dvě proměněné konverze a to, když soupeřky hrály celý zápas s jednou hráčkou navíc je výborný výkon. Všem hráčkám patří velká gratulace k výkonu na turnaji a také k umístění.

Naše tréninkové partnerky a spoluhráčky z Vydry, hráčky týmu RC Dragon Brno se umístily na 2. místě, kde ve finále podlehly RC Tatra Smíchov 5:10. Holkám z Brna gratulujeme ke krásnému umístění a předvedené výborné hře.

 

Poslední turnaj 1. série žen se odehraje 16.6.2018 v Sedlčanech v 10:30. Držet nám palce.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře