Turnaje

Datum utkání

16.06.2018

Soupeři

RC Dragon Brno, RC Tatra Smíchov B, RC Sedlčany, RC Sparta Praha B. Severní Morava

Výsledek

5. místo

Sestava

Zborovská Lucie, Špačková Gabriela (hostování RC Zlín), Burdová Alena, Hudečková Karolína, Kanátová Sophie, Mužíková Magda

Body

Hudečková 2×5,4×2, Kanátová 2×5,1×2, Mužíková 2×5, Zborovská 2×5

Kapitán

Burdová Alena

Realizační tým

Pořízek Petr, Pořízek Martin, Štěpánová Monika, Čuprová Pavlína, Georgievová Jana

Zhodnocení utkání

Netradičně v sobotu 16.6.2018 se odehrál poslední turnaj 1.série žen v ragby o sedmi hráčkách v Sedlčanech.

Na turnaj jsme byly nucení odjet pouze s šesti hrajícími hráčkami. Bohužel stále kvůli zranění nám chyběly Jana Gottvaldová, Monika Štěpánová, Zuzana Žaroská, Jana Georgievová (hostování z Tatry). Kvůli osobním důvodům dále s námi neodcestovala Zuzana Skokanová.

I tak jsme odjížděli s dobrou náladou a odhodláním předvést dobré ragby.

1.zápas JIMI RC Vyškov – Severní Morava 26:28

Severní Morava nastoupila v sedmi hráčkách proti šesti Vyškovankám. Hned z úvodního výkopu Vyškovských hráček využila malého prostoru u autové čáry hráčka soupeřek, kde se ji podařilo lacině skórovat 0:7. Vyškovské hráčky se oklepaly z rychlé pětky a začaly urputný boj se svými protějšky. Po chvíli útočení do obrany soupeřek, našla Megi Mužíková skulinku, kterou se ji podařilo krásně proklouznout  a doběhnout až do brankoviště. Stav 5:7. Po dalším rychlém útoku a výborném vniknutí do obrany byla úspěšná Lucie Zborovská, která sprintem, více jak přes půl hřiště kladla svou první pětku na turnaji 10:7. Následný kop po pětce proměnila Karolína Hudečková 12:7. Vyškovanky byly při chuti, ikdyž šlo vidět, že v šesti jim rychle ubývají síly, tak po krásné kombinaci skórovala Sophia Kanátová a konverzi proměnila Karolína, stav 19:7. Blížil se konec poločasu, ale Vyškovanky byly rozjeté. V poslední akci se podařilo utéct Karolíně Hudečkové 24:7. Kop po pětce proměnila Sophi 26:7.

Přišel druhý poločas, na Vyškovských ženách šlo vidět, že v prvním poločase opravdu nechali dost sil proti sedmi hráčkám, soupeřky navíc prostřídali za čerstvé síly a bylo to znát. Cca 2minuty po začátku druhé půle už se Vyškovské hráčky nestačily přesunout v obraně a soupeřky snížily stav skore na 26:14. V jedné z dalších branných akcí dostala žlutou kartu Sophi Kanaátová za skládku nohou a bohužel oslabila tým na 5 hráček v poli proti 7. Soupeřky využily oslabení a únavu Vyškovanek 26:21. Těsně před koncem měly hráčky Severní Moravy trestný kop v obraném území 22m Vyškovanek. Rozehrály rychlý trestný kop. Vyškovanky bránily, seč jim síly stačily, ale bohužel asi po páté fázi přišla další známka únavy, kde jedna z Vyškovských se nestačila přemístit. Konečný stav tedy 26:28.

2.zápas JIMI RC Vyškov – RC Tatra Smíchov B 5:17

Do zápasu opět naše holky nastupovaly proti 7 soupeřkám. Zápas, ale začal velmi vyrovnaně. Tatra hledala recept na Vyškovskou obranu. Za nedlouho, ji ale našla a to díky většímu počtu hráček na hřišti se ji podařilo otevřít skore 0:5. Vyškov stále urputně bránil, v obraně šla vidět hodně Vyškovská hráčka Gabriela Špačková. Holkám se začalo dařit v situacích po skládkách, kde dokázaly získat míč od soupeřek a následně útočit. Bohužel z jednoho takového proti útoku jsme udělali předhoz a soupeřky pod výhodou si dokázaly hodít míč na krajní hráčku, kde jsme se už nedokázali včas přemístit 0:10. Druhá půle byla velmi vyrovnaná. Tatra dlouhou dobu neměla míč, bohužel však naší nedisciplinovaností získala Tatra dva trestné kopy po sobě a momentální únava hráček přispěla k tomu, že jsme po rychlém rozehrání trestného kopu udělali uprostřed obrané linie prostor ke skorování Smíchovských žen. Stav 0:17. Poslední tři minuty však byly v režii Vyškovanek. Tatra musela neustále bránit. Vyškovské hráčky bojovaly ze všech sil a po krásném rozhození do křídla, se podařilo vykličkovat mezi dvěma soupeřkami Megi Mužíkové, která alespoň snížila na 5:17.

3.zápas JIIMI RC Vyškov – RC Sedlčany 19:12

Sedlčany jako jediný tým proti nám nastoupil v duchu fair play rovněž s šesti hráčkami v poli. Mockrát děkujeme. Sedlčany na turnaji rovněž prokazovaly velmi dobrý výkon a tak hra byla velmi vyrovnaná. Po nedůrazné skládce Sedlčanské se podařilo utéct Kajé, která rovněž proměnila i následný kop po pětce 7:0. Bohužel dlouho to netrvalo, stejné chyby se dopustila jedna z Vyškovských hráček a Sedlčany vyrovnávají stav 7:7. Urputný boj o každý metr na hřišti, každý volný prostor však pokračoval, ale po dobrém pokračovaní ve stejném směru hry po skládce se podařilo skórovat Sophi  Kanátové 12:7. Konverzi proměnila Karolína 14:7.  Hra se opět vyrovnala a delší dobu nepadla žádná pětka. Z jednoho z útoku Vyškovanek však krásně seběhla do proti pohybu Lucie Zborovská a podařilo se jí doběhnout až do brankoviště soupeřek, kde skórovala 19:7. Zbývala minuta do konce a po krásné akci na útoku Sedlčanských hráček se podařil snížit stav na 19:12. Sedlčany musely rychle rozehrávat.  Rozhodčí hlásil poslední akce. Vyškovu se podařilo bezchybně získat míč a Karolína Hudečková kopem do autu ukončila utkání.

 

Na turnaji jsme se umístili na 5.místě. Příčka sice nižší, ale výkony na hřišti byly velmi dobré, proto jsme i tak odjížděli spokojení. V dlouhodobé tabulce jsme se umístili na celkovém třetím místě, což je pro nás s ohledném na vysoký počet zraněných hráček velmi dobré umístění.

Chci tímto pogratulovat všem hráčkám a poděkovat za jejich výkony a celou sezonu.

Naše spoluhráčky z Vydry z RC Dragon Brno rovněž odehrály cely turnaj v šesti hráčkách. V tomto počtu se jim podařil turnaj vyhrát. Moc gratulujeme. Holky Předváděli suprové výkony.

V konečném pořadí sezony obsadily příčku druhou a postupují do elitní série žen v ragby o sedmi hráčkách (nejvyšší soutěž v ČR).  Moc gratulujeme holky.

Celkové vítězství obhájily holky z RC Tatra Smíchov B.

 

Nyní nás čeká 4 týdny zasloužené pauzy. Letní přípravu začínáme 16.7.2018. Neváhejte se k nám přidat a přijít nás podpořit.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře