Dění klubu

Vrcholící zimní příprava žen a reprezentační příprava proti Finkám

Tým žen začal svoji přípravu 4.1. společně s týmem žen RC Dragon Brno. Ženy se připravují na sezonu 4x týdně a to vždy v pondělí běžecký trénink, ve středu jednou za 14 dní běžecký trénink a jednou za 14 dní v tělocvičně trénink zaměřený na fyzickou zdatnost a ragbyové individuální dovednosti. Pátky byly vždy zaměřené na fyzickou zdatnost a přihrávku. Soboty na ZŠ Janouškova, ženy absolvovaly trénink na umělé trávě v nafukovací hale, kde jsme se zaměřovali pouze na ragbyovou přípravu.

Ženy na jaře hrají soutěže 7´s. Kvůli malému počtu nás budou doplňovat v 1.sérii (druhá nejvyšší soutěž v ČR) právě hráčky RC Dragon Brno, kterým se v loňské sezoně podařilo postoupit do Elitní
série (nejvyšší soutěž v ragby 7´s žen u nás). Na oplátku jejich pomoci, budou rovněž i naše hráčky vypomáhat hostováním v RC Dragon Brno a budou tedy nastupovat v nejvyšší soutěži u nás.

Reprezentační příprava žen v ragby XV

Reprezentace XV žen měla tento víkend 23.-24.2. soustředění v Praze. Náš národní tým ze připravuje na utkání proti Finkám, které se uskuteční 16.3.2019 v Praze na Plochodrážním stadionu Markéta.

Do širší nominace na soustředění se dostalo hned 11 hráček z našeho XV týmu Vydry.

Hračky v širším reprezentačním výběru:

Karolína Hudečková, Zuzana Skokanová, Zuzana Žaroská, Gabriela Špačková, Hana Běhalová, Tereza Skládanková, Veronika Dočkalová, Alexandra Zítková, Daniela Ferugová, poprvé srazu dospělých reprezentantek se zúčastnily i Anna Nováková a Zuzana Blahová.

Soustředění se zúčastnila i Pavlína Čuprová, která však se vrací po delší ragbyové přestávce.

Přípravné turnaje 7´s :

Dojděte nás podpořit na hřiště RC Dragon Brno 2.3.2019 ve 12:00 začíná turnaj. Účastní se ho JIMI RC Vyškov, RC Dragon Brno, RC Olomouc a zahraniční tým žen z Maďarska. Další přípravný turnaj bude o víkendu 30.-31.3.2019.. Místo a čas se upřesní v prvním týdnu v březnu. Účastníky turnaje by měly být RC Dragon Brno, JIMI RC Vyškov, RC Olomouc, RC Donau Wien 3 týmy.

 

Sdílet

Komentáře