Dění klubu

Na soustředění do Turecka odcestoval vyškovský tým mužů v pátek 22. února, z Vyškova v dopoledních hodinách. Odjezd z ragbáku se neobešel bez drobnějších komplikací, avšak ve 2 hodiny odpoledne již celý tým, čítající 25 hráčů a čtyři členy realizačního týmu, seděl bezpečně na svých místech v letadle a čekal na odlet. Na drobné turbulentní změny let proběhl v pořádku a Vyškováci tak dorazili s dvouhodinovým časovým posunem na letiště v Antalyi. V Turecku bylo k sedmé hodině večerní, celému týmu bezpečně doletěly i kufry, takže jsme mohli směle vyhledat čekající autobus, který nás odvezl na hotel. Po krátké cestě z letiště autobus zaparkoval přímo u hotelu. Jelikož v Beleku byla již tma, nedokázali jsme ocenit nádheru hotelu, nicméně podsvícený venkovní bazén byl opravdu nádherný. Před samotným ubytováním se stačil celý tým ještě v klidu najíst. Pokoje i celý hotel byl opravdu
krásný.

Následující den byl v plánu hned ráno trénink na hřišti, nicméně nám počasí nepřálo. Celé dopoledne silně pršelo a bylo větrno, i proto se hlavní trenér Pavel Pala rozhodl přesunout první tréninkovou jednotku do posilovny přímo v komplexu hotelu. Tréninková jednotka v posilovně pod vedením profesionálního trenéra Miloše Perrejry Husára byla velmi intenzivní. I pro hotelový personál a ostatní návštěvníky posilovny to byl velmi emotivní zážitek.
V hotelovém komplexu měl tým k dispozici i wellness centrum čítající dvě sauny, ledový bazének, masáže, krytý bazén s vířivou vanou a velmi oblíbenou Turkish Bath. Zde hráči každý den regenerovali po náročných tréninkových jednotkách. Drobné zranění a další regeneraci řešila fyzio-masérská dvojice, paní Matulová a Miloš Pala. Ti měli mnohdy plné ruce práce, až do pozdních večerních hodin.

Celkem tým za celé soustředění zvládl odtrénovat 12 tréninkových jednotek, včetně dvou jednotek v posilovně. Tréninky na hřišti byly zaměřeny na všeobecný pohyb po hřišti, obranu a útok, a také na individuálně herní projevy roje a útoku a individuální dovednosti jednotlivých hráčů, postů. Tým společně také stihl procházku k moři a návštěvu nedalekého nákupního centra The Land Of Legends Kingdom. Až na drobné zranění si trenér Pavel Pala soustředění velice pochvaloval. I z řad hráčů byly na tento pobyt samé pozitivní ohlasy. Po návratu začal tým zase naplno trénovat doplněn o hráče, kteří se nemohli soustředění zúčastnit.

První domácí utkání proběhne 30. března ve 14:00 na Vyškovském ragbáku proti soupeři z Prahy, do Vyškova přijede tým Hvězd ze Slavie.

Sdílet

Komentáře