Turnaje

Datum utkání

06.04.2019

Soupeři

RK Petrovice

Kategorie

Ženy

Druh utkání

Celostátní turnaj

Sestava

Bohuslava Hostinská, Alena Burdová, Tereza Skládanková, Monika Štěpánová, Anna Nováková, Zuzana Skokanová, Barbora Škárová, Pavlína Čuprová, Kristýna Stará, Gabriela Špačková, Martina Vencová, Veronika Dočkalová

Body

Nováková A. 5, Škárová 2×5, Hostinská 1×5, Čuprová 3×5;3×2

Kapitán

Burdová Alena

Realizační tým

Pořízek Petr, Pořízek Martin, Gottvaldová Jana

Zhodnocení utkání

V sobotu 6.4. se uskutečnil turnaj nejvyšší soutěže žen v sedmičkovém ragby. V této soutěži je 8 týmů. 6 týmů je z tuzemska a dva týmy jsou zahraniční. Tým RC Donau Wien (Rakousko) a tým RK Medvék (Maďarsko).

Turnaj je vždy rozdělen do dvou hrajících skupin. Naše ženy měly ve skupině úřadující mistryně republiky RK Petrovice, RC Donau Wien a RC Mountfield Říčany. Druhou skupinu tvořily týmy RC Sparta Praha, RC Přelouč, RC Tatra Smíchov, RK Medvék.

K prvnímu utkání nové sezony nastoupily naše ženy právě proti hráčkám RK Petrovice. Zápas začal velmi vyrovnaně. Dokonce naše hráčky měly převahu mnohdy v přečíslení, jak v útočení, tak i v obraně. Bohužel však rozhodla zkušenost a dvě naše hrubé chyby. V závěru utkání však měly naše hráčky dvě minuty tlak a dostaly se k brankovišti soupeřek pouze v šesti hráčkách. Protože se zranila během hry Veronika Dočkalová (do dalších utkání nastoupila v pořádku) a nebylo žádné přerušení hry, tak dokázala skórovat Anička Nováková krásnou pětkou. Utkání jsme prohráli 17:5

Ve druhém utkáni jsme se střetli s týmem z Vídně. Rakušanky byly od první minuty o krok napřed. Naše hráčky nevystupovaly důrazně v obraně a bohužel ani nasazení nebylo takové, jako v prvním utkání. Zápas se nám hrubě nepovedl a také tomu odpovídá skore 0:33.

Do třetího utkání ve skupině a velmi důležitého jsme nastoupili proti RC Říčany. Nasazení, chuť hrát bylo na vysoké úrovní. V druhé minutě utkání jsme se dostali do vedení po pětce Pavlíny Čuprové, která proměnila i následnou konverzi. Stav 7:0. Bohužel celý turnaj nás provázela jedna stejná chyba a to nedůsledné vystupování v obraně. To potrestaly vzápětí Říčany pětkou s kopem. Stav 7:7. Hra se vyrovnala. Po poločase po jednom hezkém a rychlém seběhu do mezery se podařilo skórovat Báře Škárové. Stav 12:7. Opět, ale vzápětí zase chyba ve vystupování v obraně, dostali jsme lacinou pětku i s kopem. Stav 12:14. Hra se srovnala a přelívala ze strany na stranu. V poslední necelé minutě a půl jsme však opět udělali za sebou dvě chyby, jedna byla opětovné nevystoupení v obraně a druhá špatné posunutí a rozebrání si hráček v obraně. Říčanské ženy tyto chyby potrestaly dvěma pětkami. Konečný stav utkání byl 12:24.

V našem posledním zápase a to o 7.místo na turnaji jsme nastoupili proti RC Přelouč. Holky byly velice odhodlané neskončit na posledním místě při jejich premiéře v nejvyšší soutěži. Utkáni začalo velmi v rychlém tempu. První otevřela skore Bára Škárová a následnou konverzi proměnila Pája Čuprová. Stav 7:0. Další pětku za nedlouho přidala po hezké akci celého týmu právě Pája. Stav 12:0. Přeloučské ženy však nechtěli nic vzdát bez boje, podařilo se jim proniknout naší obranou a snížit tak na 12:5. Další výborný útok naších hráček se dostal až před pětkoviště soupeřek. Tam výbornou hrou do stejného směru přeběhla Bohuslava Hostisnká, která dostala rychlou a přesnou přihrávku od Moniky Štěpánové. Navýšila tak skore na 17:5. Chvíli před koncem se po hezké akci opět probojovala do brankoviště soupeřek Pája Čuprová, které se podařilo proměnit i následnou konverzi a upravit stav na konečných 24:5.

Naše ženy si odváží z prvního turnaje nejvyšší soutěže 7.místo. turnaj vyhráli RK Petrovice.

Další turnaj Elitní série se koná 13.4.2019 od 11:00 na hřišti RC Dragon Brno. Přijďte naše holky podpořit. Druhý den poté se rozjíždí nižší soutěž 1.série žen turnajem na hřišti RC Tatra Smíchov, kde opět naše ženy budou startovat. Držte jim palce.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře