Turnaje

Datum utkání

04.05.2019

Kapitán

Monika Štěpánová, Alexandra Zítková

Realizační tým

Pořízek Petr, Oto Hejmala

Zhodnocení utkání

O víkendu sehrály ženy dva turnaje.

Tento víkend byl pro naše ženy velmi náročný, protože v sobotu se konal turnaj nejvyšší soutěže (elitní série) žen v ragby o sedmi hráčkách v Přelouči a v neděli hrály ženy i nižší soutěž (1.série) na Slávii v Praze.

Na sobotní turnaj jsme odjeli bohužel v malém počtu (9 hráček a z toho dvě se zraněním), protože spousta hráček se muselo omluvit z rodinných či pracovních důvodů.

Na turnaji jsme byly ve skupině s RC Mounfield Říčany, RU Donnau Wien B, RC Tatra Smíchov.

V prvním utkání jsme se střetli s Říčany. Hned od začátku utkání naše děvčata šla tvrdě za vítězství a po krásné kombinaci se objevila trhlina v Říčanské zdi, kterou proklouzla Anička Nováková a trestala položením pětky. Následnou konverzi se podařilo proměnit Dance Ferugové, stav 7:0. Poté se hra vyrovnala. Oba dva celky velmi tvrdě a dobře bránily. Bohužel v páté minutě se projevila rychlost soupeřek z Říčan a pokládaly svoji první pětku i s prokopnutím branky. Stav 7:7. V poslední minutě prvního poločasu jsme udělali hrubou chybu ve skládání a tu soupeřky trestaly položením do našeho brankoviště. Stav 7:12. O poločase soupeřky vystřídaly za čerstvé hráčky. I tak se nám dařilo být v situacích po skládkách dříve a brát protihráčkám míče a po jednom z protiútoků se podařilo krásným oběhnutím Martině Vencové srovnat stav na 12:12. Náš tým velice dobře bránil. Ve standartních situacích, zejména pak v mlýnech jsme na tom byly o dost lépe. Dařilo se nám brát míče soupeřek a pokoušet se zakládat rychlé útoky. Bohužel po nezdařeném odkopnutí v poslední akci utkání se zmocnily míče soupeřky a doskočily do našeho brankoviště. Říčany zvítězily v poslední akci 19:12.

Ve druhém zápase jsme se střetli se Smíchovskými ženami. Utkání jsme chtěli vyhrát a věřili jsme, že to dokážeme. Ve třetí minutě po špatném přebrání hráček v obraně nám prošla hráčka Tatry středem obrany a otevřela skore 0:5. Avšak za nedlouho udeřila po hezké souhře celého útoku Danka Ferugová, která rovněž proměnila i kop po pětce. Stav 7:5. V první půli ještě jednou pokládala Tatra, které jsme dovolili lehký zisk pěti bodů. Stav 7:10. Hned na začátku první půle se nám podařilo zaútočit a Zuzka Skokanová opět získala vedení pro svůj tým pětkou 12:10. Konverzi po položení proměnila Danka Ferugová 14:10. Bohužel v jednom z našich útoku se zranila naše hráčka Monika Štěpánová (kotník) a nemohla už pokračovat nadále v turnaji. Byly jsme nuceni hrát v šesti hráčkách proti sedmi. Bohužel jsme obdrželi dvě rychlé pětky po zmatkách v obraně. Stav 14:22. Tři minuty před koncem se nám zranila Daniela Ferugová a my museli hrát v pěti. To však holky nevzdaly a i v 5 hráčkách se jim podařilo tlačit soupeřky a vynutit si také několik trestných kopů za sebou. Pozitivní je, že soupeřky navzdory početní převaze nám nedokázaly položit žádné body. Konečný stav utkání byl tedy pro Tatru 22:14.

V posledním zápase naší skupiny jsme se střetli s RU Donnau Wien B. Naše předchozí soupeřky ze Smíchova měly problém s tímto celkem. My nastoupily do zápasu ve vysokém tempu a v podstatě  jsme hráli s míčem neustále my. Body pokládaly : Daniela Ferugová 3×5,7×2 , Zuzana Skokanová 1×5, Anna Nováková 1×5, Martina Vencová 2×5, Barbora Škárová 1×5, Radka Bartáková 1×5. Konečný stav utkání 57:0.

Ve čtyř členné skupině jsme obsadili 3.místo. V zápase o celkové 5.místo na turnaji jsme se střetli s týmem žen RC Sparta Praha. Před tímto utkáním se zkazilo i počasí a začalo vydatně pršet. I přes déšť oba dva týmy neponechávaly nic náhodě a chtěly zvítězit. První jsme skorovali my. Martině Vencové se podařilo po krásné individuální akci dostat svůj tým do vedení 5:0. Bohužel hned po této pětce jsme udělali dvě školácké chyby. Špatné přihrávky potrestaly Sparťanské hráčky hned třemi pětkami. Stav 5:17. Ve druhé půli nás v první minutě soupeřky přehrály po hezké akci a navýšily své vedení  na 22:5. Náš tým však neházel flintu do žita. Holky začaly tvrdě skládat a bránit. Po jednom výborném uloupení míče soupeřek hned po skládce a rychlém rozehrání do prostoru na Danku Ferugovou se jí podařilo snížit stav na 10:22. Bohužel jsme opět v poslední akci zápasu dostali ještě jednu pětku. Konečný stav utkání o celkové 5. místo byl 10:27 ve prospěch Pražanek.

Holkám patří obrovská gratulace k jejich předvedenému výkonu a velké díky, že turnaj zvládly odehrát tak kvalitním výkonem i přes malý počet hráček.

Sestava v sobotu: Monika Štěpánová, Martina Vencová, Anna Nováková, Zuzana Skokanová, Simona Jexová, Radka Bartáková, Daniela Ferugová, Barbora Škárová, Veronika Doleželová.

 

V neděli jsme hráli 1.sérii na hřišti RC Slávia Praha. Tentokrát jsme odjeli s 11 hráčkami. Na Turnaji jsme měly ve skupině RC Sedlčany, RK Petrovice B.

První utkání nedělního turnaje jsme odehráli proti RC Sedlčany. Skore otevřela Saša Zítková 5:0. Za nedlouho jsme byli opět u držení míče a po hezké akci útoku opět skórovala Saša 10:0. Hra dále plynula a soupeřky zlepšily obranu. Jedné z naších hráček se podařilo získat míč ihned po skládce a po okamžitém rozehrání míče na naší rychlonožku Hanku Běhalovou jsme mohli slavit další pětku. Následnou konverzi proměnila Kája Hudečková. Stav 17:0. Zanedlouho se však zase proběhla Hanka a podařilo se jí po hezké kličce vyhnout bránící soupeřce a dostat se do brankoviště. Kop po pětce proměnila Pája Čuprová (24:0). Za pár okamžiků jsme měly mlýn a po hezké akci udeřila potřetí Hanka Běhalová a dovršila hattrick. Stav 29:0. Ke konci utkání se nám podařilo skórovat ještě jednou a to konkrétně Páje, která zároveň i proměnila konverzi. Stav 36:0. Avšak výsledek vypadá jednoznačně, holky ze Sedlčan stále bojovaly a po rychlém rozehrání míče do stejného směru po jednom z raků se jim podařilo proklouznout naší špatně postavené obraně a uzavřeli skore na konečných 7:36.

Ve  druhém zápase naší skupiny jsme změřili síly s B týmem žen úřadujících mistryň republiky RK Petrovice. První jsme skorovali po rychlém rozehrání trestného kopu se podařilo proniknout do brankoviště Saše Zítkové. Následný kop proměnila Pája Čuprová (7:0). Petrovice však nenechaly na sebe dlouho čekat a srovnaly stav na 7:7. Bohužel jsme chybovali ve skládce 1v1 a dovolili jsme spoupeřkám jít do vedení. Stav 7:14. Po mlýnu se nám podařilo dostat míč do rychlosti a Pája našla skulinku v obraně soupeřek. Opět proměnila i následný kop a srovnala tak stav na 14:14. Dostali jsme se do tlaku a najednou jsme byli před brankovištěm soupeřek. Ty však udělaly chybu nechaly prostor kolem raku pro Aničku Novákovou a ta poslala svůj tým do vedení 19:14. Konverzi proměnila Pája Čuprová (21:14). Po té se opět prodrala obranou Pavlína a zvýšila vedení na 26:14. Petrovice však nic nevzdaly. Útočily v rychlosti a podařilo se jim projít naší obranou. Snížily na 26:19. Poslední slovo však měla Pavlína Čuprová, která dala v tomto utkání svůj hattrick a také kopla kop na branku. Zvítězili jsme 33:19.

Skupinu jsme vyhráli a v play off jsme se střetli s Olomoucí. První otevřela skore Pája Čuprová. Za nedlouho se podařilo položit další pětku našeho týmu Káje Hudečkové a rovněž proměnila i konverzi. Olomouc si získala míč a po důrazném útočení se podařilo soupeřkám snížit na 7:12. Opět po hezké akci našeho útoku mohla pokládat pětku naše Pavlína Čuprová i s následným kopem (19:7). V pokládání pětek se střídaly Kája s Pájou a tak byla na ředě Kája, které se podařilo položit svoji druhou pětku v utkání a rovněž prokopnout 26:7. Dala o sobě znát i Hanka Běhalová a zvýšila na 31:7. Bohužel jsme potom udělali chybu a místo abychom dali pětku, tak po špatné přihrávce jsme pětku obdrželi (12:31). Tuto chybu napravila Alexandra Zítková 36:12. Poslední slovo si, ale vzala Olomouc stav 17:36.

Ve Finále jsme se opět střetli s týmem Petrovic. Utkání a zároveň celý turnaj jsme chtěli moc vyhrát a tak jsme byli malinko svázání nervozitou, ikdyž jsme soupeřky porazili ve skupině. Bohužel dvě naše chyby hned ze začátku zápasu potrestaly Petrovické hráčky pětkou. Stav 0:12. Snížit ještě v první polovině se podařilo Páje Čuprové 5:12. Druhá půle byla velice vyrovnaná. Navzdory dobré obaně Petrovic pronikla Saša Zítková až do pětkoviště a Pavlína proměnila konverzi. Stav byl tak vyrovnaný 12:12. Téměř celou polovinu oba dva týmy se marně snažily uspět. Až na konci utkání s podařilo položit rozhodující pětku Petrovické hráčce. Stav 19:12 pro soupeřky a zároveň vítězky turnaje.

Celkově jsme obsadili 2.místo. Všem hráčkám patří velká gratulace a poděkování za předvedený výborný výkon. Celý víkend byl pro naše ženy velmi náročná, ale úspěšný.

Sestava v neděli: Alexandra Zítková, Hana Běhalová, Zuzana Skokanová, Anna Nováková, Alena Burdová, Simona Jexová, Karolína Hudečková, Gabriela Špačková, Kristýna Stará, Kateřina Vráželová, Pavlína Čuprová.

Pořízek Petr

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře