Turnaje

Datum utkání

25.05.2019

Soupeři

RK Medvék, RK Petrovice, RU Donau Wien A, RU Donau Wien B, RC Tatra Smíchov, RC Mountfield Říčany, RC Sparta Praha

Kategorie

Ženy

Druh utkání

Celostátní turnaj

Výsledek

6.místo

Sestava

Čuprová Pavlína, Zítková Alexandra, Špačková Gabriela, Běhalová Hana, Dočkalová Veronika, Hostinská Bohuslava, Stará Kristýna, Vráželová Kateřina, Hrabčáková Jana, Nováková Anna, Bartáková Radka

Kapitán

Zítková Alexandra

Realizační tým

Pořízek Petr

Zhodnocení utkání

V sobotu 25.5. jsme odehráli 5.turnaj nejvyšší soutěže žen o sedmi hráčkách v ragby u nás. Turnaj pořádal RC Mounfield Říčany. Na turnaj jsme však odcestovali s menším počtem hráček, protože naše Alenka(Burdová) ´Trunečková měla ve stejný den svatbu. Tímto ještě jednou přejeme všechno nejlepší novomanželům do společného života.

V prvním utkání jsme se střetli s velice silnou Tatrou Smíchov. Podařilo se nám odehrát kvalitní utkání, ve kterém jsme podlehli Tatře 17:5 (poločas 5:5). V utkání nám pomohli i hráči U16 RC Dragon Brno obrovským skandováním a suprovou podporou. Děkujeme a gratulujeme k postupu do finále vaší soutěže.

V zápase jsme měli velmi kvalitní obranu. Bohužel i tak  dokázaly soupeřky ze Smíchova poloit tři pětky a proměnit jednu konverzi. Na naší straně se podařilo skorovat Páje Čuprové po krásné akci celého týmu.

 

V druhém utkání jsme nastoupili proti RU Donau Wien A, kterým jsme podlehlli 7:24. Bohužel tady nám začal váznout pohyb volných hráček při obraně, jednak po skládce, ale i hráček v poli. Opět se podařžilo skorovat Páje Čuprové po hezkém uvolnění do volného prostoru.

V posledním utkání skupiny jsme vyzvali  béčko vídně. V tomto zápase se nám podařilo zvítězit 15:7. První naší pětku pokládala Pája Čuprová. Druhou po rychle rozehraném trestném kopu se probojovala do brankoviště soupeřek Bohunka Hostinská. Třetí naší pětku položila Saša Zítková po krásném útoku. Následnou konverzi proměnila Pája Čuprová.

V zápase o celkové 5.místo na turnaji jsme se utkali se soupeřkami z Maďarska RK Medvék. Na minulém turnaji se nám proti nim jednoduše a vysoko zvítězit. Bohužel nyní nám nic nefungovalo a dělali jsme spoustu chyb, utkání jsme prohráli 31:0. Špatně jsme vybíhali v obraně a při hře dopředu s míčem jsme nevolili ty efektivnější varianty útoku. Ovážíme si tedy celkové 6.místo naturnaji.

Čeká nás 15.6. závěrečný turnaj Elitní série v Petrovicích. Doražte nás podpořit. Nebojte se za námi také dojít na trénink a vyzkoušet si ragby. Těšíme se na Vás.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře