Turnaje

Datum utkání

26.10.2019

Soupeři

RK Petrovice

Kategorie

Ženy

Druh utkání

Soutěžní – 1. liga

Výsledek

37:31

Sestava

Tereza Skládanková, Gabriela Špačková, Simona Jexová, Monika Štěpánová, Bohuslava Hostinská, Jitka Vašíčková, Kateřina Vráželová, Kateřina Nováková, Veronika Dočkalová, Alexandra Zítková, Kristýna Stará, Zuzana Skokanová, Alena Trunečková, Daniela Ferugová

Střídali

Barbora Škárová, Jana Přenosilová, Eva Atcheson, Katarína Kubalová

Body

Běhalová 2×5, Skokanová 2×5, Ferugová 1×5;1×2; Nováková K. 1×5, Vašíčková 1×5

Kapitán

Monika Štěpánová

Realizační tým

Petr Pořízek, Pavlína Čuprová, Anna Nováková, Jana Hrabčáková, Zuzana Žaroská

Zhodnocení utkání

Ženy v Petrovicích vybojovaly bronzové medaile.

V sobotu 26.10.2019 odcestoval tým Vydry k poslednímu utkání XV soutěže žen. Bylo to utkání o bronzové medaile proti RK Petrovice.

Oba dva týmy měly zraněné hráčky a nebyly úplně v kompletních sestavách. Utkání mělo po celou dobu vysoké tempo. Bohužel pro nás se podařilo prvním otevřít stav už v 8.minutě hry Petrovickým hráčkám. Stav 7:0. Hra se přelívala ze strany na stranu a po špatné naší skládce Petrovice navýšily vedení na 14:0 ve 24.minutě. Zanedlouho jsme se však dostali do obraného území 22m soupeřek, kde jsme rozehrávali mlýnem. Po našem vyhraném mlýnu a krásné souhře celé útočné řady se podařilo dát první pětku Vyder Daniele Ferugové. Stav 14:5. Soupeřky však měly rychlé hráčky na útoku a nám se nepodařilo zastavit jejich další útok. Proto, asi čtyři minuty po našem snížení pokládaly Petrovice svou již třetí pětku v utkání. Stav 21:5. Petrovice však blbě a nedovoleně zastavovaly naše hráčky a v 36.minutě padla první žlutá karta. Tuto chybu se podařilo potrestat za nedlouho rychlým útokem a položením pětky Hance Běhalové. Stav po první půli tedy byl 21:10.

Začátek druhé půle byl vyrovnaný. Avšak ve 48.minutě po soustavném tlaku se podařilo položit další pětku Vydře Kateřině Novákové. Stav 21:15. Bohužel hned potom jsme chybovali v obraně a soupeřky navýšily své vedení 26:15. Minuty obíhaly a naše hráčky nevzdávaly žádný souboj proti soupeřkám z Petrovic. Po trhlině v obraně Pražanek se podařilo prosadit Zuzaně Skokanové a snížit tak jejich náskok. Stav 26:20. Dlouho na sebe nenechala čekat další Vydra po krásném tlaku celého týmu Jitka Vašíčková, která téměř srovnala stav na 26:25. Zanedlouho se provinily opět Petrovické hráčky proti pravidlům a rozhodčí udělil druhou žlutou kartu. Chvíli poté v 69.minutě přišlo opět provinění Petrovic. Rozhodčí udělil třetí žlutou kartu. Shodou okolností se provinila skládkou za krk hráčka, která dostala v utkáni již druhou žlutou kartu, tudíž rozhodčí vzápětí vytáhl červenou. Petrovice tak hrály cca 5minut v počtu třinácti hráček na hřišti. To byly naše ženy v tlaku a podruhé v utkání se podařilo skórovat Hance Běhalové. Ta otočila vedení na naši stranu. Stav 26:30. Zbývaly asi čtyři minuty do konce utkání a rovněž svoji druhou pětku pokládala Zuzana Skokanová. Následnou konverzi proměnila Danka Ferugová. Sta 26:37. Naše hráčky vědomi si že utíká poslední minuta utkání polevily v koncentraci a kvůli asi tří po sobě jdoucích prohřešků proti pravidlům se podařilo Petrovicím snížit na konečných 31:37.

Vydře se podařilo zvítězit v dramatickém utkání a přehrát tak Mistryně republiky v sedmičkovém ragby v ragby XV.

Všem hráčkám i zraněným patří veliká gratulace.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře