Dění klubu

Vážení příznivci vyškovského ragby!

V sobotu 24. 3. 2018 odstartuje nový soutěžní ročník Extraligy ragby. Dovolte mi tedy, abych Vás informoval o tom, co nás společně čeká.

  1. Po několika letech se nejvyšší soutěž mužů vrací k formátu jaro-podzim, který prosadil sportovní ředitel ČSRU pan Phil Pretorius. Do Extraligy vstupuje pouze 7 týmů, protože nově budovaný profesionální tým Ragby Olymp, který si na podzim vybojoval postup z 1. ligy, po pouhých několika měsících svého působení ukončil svou činnost. Zřejmě došly peníze. Žádný jiný klub neměl o nejvyšší soutěž zájem. Vyvrcholením Extraligy bude play-off, které také mění formát. Týmy na 1. a 2. místě postoupí rovnou do semifinále. O zbývající 2 místa se utká třetí tým se šestým a čtvrtý s pátým. Finále se bude hrát 28. 10. 2018 v Praze na stadionu Markéta. Poslední změnou je, že žádný tým nesestoupí.
  2. Z krachu Olympu těží pražské týmy, které si rozebraly jejich hráče. Jde o přibližně 10 hráčů z Jihoafrické republiky a také několik reprezentantů, kteří se do projektu profesionálního klubu zapojili. Nejvíce posílila Sparta Praha, kam kromě několika hráčů z Afriky přestoupil také Martin Havlíček, odchovanec Havířova. Do Říčan odchází dva Afričané a Aleš Stejskal, odchovanec Dragonu Brno.
  3. U našeho týmu RC JIMI Vyškov došlo také k podstatné změně. Trenérská dvojice Milan Wognitsch a Jaroslav Vala, která vedla tým na podzim, k 25. 1. 2018 oznámila vedení klubu, že své působení u týmu končí. Fyzickou přípravu tedy přebrala dvojice Michal Juřínek, Petr Pořízek. Herní přípravu zaštítil Pavel Pala, který tým také na jaře povede. V kádru hráčů došlo také ke změnám, ovšem opačným směrem než v Praze. Pro zranění nebudou delší dobu k dispozici David Jaroš, Jakub Doležel, Radim Trunečka, Jakub Schmied. Aktivní sportovní činnost z různých důvodů přerušili (možná i ukončili) Radek Vrána, Matouš Frič, Mirek Procházka, Michal Novák, David Brtníček, Petr Podaný, Martin Gibala, Martin Školař, Jirka Beneš.  Tým je tedy výrazně oslaben co do počtu hráčů, tak do kvality. Start soutěže také pro zranění nestihnou Vašek Monček, Radek Fialka a z pracovních důvodů vynechá první dvě kola Laďa Mazal.

Jak je vidět, budeme potřebovat Vaši pozitivní podporu. Přeji nám všem příjemné zážitky s naším milovaným sportem.

Pavel Pala

Sdílet

Komentáře