Turnaje

Datum utkání

29.4.2018

Soupeři

RC Dragon Brno, RC Tatra Smíchov, RC Hradec Králové, RC Sedlčany, Severní Morava

Druh utkání

Celostátní turnaj

Sestava

Burdová Alena, Hudečková Karolína, Gottvaldová Jana, Skokanová Zuzana, Štěpánová Monika, Zborovská Lucie, Kanátová Sophie, Mužiková Magda, Špačková Gabriela (hostování RC Zlín), Georgievová Jana (hostování z RC Tatra Smíchov), Jeníková Petra (hostování z RC Tatra Smíchov)

Body

Hudečková 6×5,1×2
Kanátová 1×5
Mužíková 4×5,6×2
Skokanová 2×5
Georgievová 1×5
Špačková 3×5

Kapitán

Burdová Alena

Realizační tým

Pořízek Petr, Pořízek Martin, Čuprová Pavlína

Zhodnocení utkání

V neděli 29.4.2018 Vyškov pořádal 2.kolo 1.série žen v ragby o sedmi hráčkách. Turnaje se zúčastnilo 6 týmu a hrálo se ve dvou skupinách po třech. První skupinu tvořily týmy  JIMI RC Vyškov, RC Sedlčany, Severní Morava. Druhou skupinu tvořily týmy RC Dragon Brno, RC Tatra Smíchov, RC Hradec Králové.

1.zápas JIMI RC Vyškov-RC Sedlčany 33:10
2.zápas JIMI RC Vyškov-Severní Morava 10:19

Zápasy ve druhé skupině naších tréninkových partnerek z Brna:

1.zápas RC Dragon Brno-Hradec Králové 36:12
2.zápas RC Dragon Brno-RC Tatra Smíchov 12:24

Po základní části se hráčky z Brna umístily na druhém místě. Vyškovačky však ukořistili první příčku ve skupině díky skóre, potom co každý tým měl jednu prohru a jednu výhru. Do semifinále tak postoupily týmy JIMI RC Vyškov, Severní  Morava a ze druhé skupiny RC Tatra Smíchov a RC Dragon Brno.

Vyškovačky nastoupili v boji o finále turnaje proti svým tréninkovým partnerkám z Brna a zároveň spoluhráčkám z patnáctkového týmu VYDRA.

Zápas byl vyrovnaný, oba dva celky se velmi dobře znají. Brno však dělalo chyby a Vyškov téměř každou chybu potrestal pětkou. Sesterský boj dopadl lépe pro Vyškovačky v poměru 39:14.

 

O 3.místo na turnaji se tedy porvaly týmy RC Dragon Brno se Severní Moravou. Brno vstoupilo do zápasu odhodlaně a už se nechtělo dopustit chyb jako v předešlém utkání. Dragon rozebral své soupeřky a zvítězil jednoznačně 31:7. Brno se  tak umístilo na bronzové příčce.

O místo na výsluní na turnaji, tedy o první místo si to rozdaly týmy, domácí JIMI RC Vyškov proti vítězkám z předešlého turnaje RC Tatra Smíchov. Zápas byl velmi vyrovnaný hráčky z Prahy bránily velmi tvrdě i tak, ale dokázaly po dobrém dodržování „herního systému“ a pokynů od trenérů. Vyškovačky ukázaly obrovskou chuť vyhrát. Tatře nedali prostor ke skórování. Konečný stav 19:0.

Vyškovským hráčka se podařilo zvítězit na domácí půdě!

Gratulujeme.

 

Zprávu sepsal: Pořízek Petr

Sdílet

Komentáře