Dění klubu

V sobotu 13.6. se odehrál turnaj v x ragby (5v5) žen a dívek ve Vyškově. Náš tým na tom to turnaji hrál společně se ženami RC Dragon Brno a jednou hráčkou RC Bystrc Brno ve společenství VyDra. Dokonce i v dívkách jsme měly zastoupení v týmu Jižní Moravy Dorotu Baškovou a z Brna Kateřinu Dobrovolnou.

Tým Jižní Moravy se umístil na druhé příčce z celkem pěti týmů. Gratulujeme.

Naše vydra nastoupila celkem k šesti utkáním. Systém soutěže by totiž každý s každým (7 zúčastněných týmů). Hřiště na x ragby je rozměrově stejné jako pro kategorii U12. Délka utkání byla 2x5min. V tomto odvětví ragby, je prostor pro vyzkoušení nových hráček a zaměření se více na individuální dovednosti samotných hráček (skládka, podpora, přihrávka v kontaktu, po kontaktu, čištění a v neposlední řadě i práce s prostorem).

Do prvního utkání jsme nastoupili proti RC Olomouc, kde díky velké bojovnosti a chuti hrát s míčem se nám podařilo vyhrát zápas.

Ve druhém utkání jsme narazili na tým RC Tatra Smíchov B, kde nám nevyšel začátek. Soupeřky byly mnohem aktivnější a nám se zdaleka nedařily skládky v osobní obraně. Utkání se nám nepodařilo vyhrát.

Třetí zápas se nám postavila Slávie. Tam jsme bohužel stále chybovaly ve skládkách. Nasazení bylo zdaleka lepší jak předešlé utkání. Bohužel jsme prohráli o jedinou pětku.

Do čtvrtého špilu proti hráčkám RC Mountfield Říčany, které nakonec celý turnaj vyhrály, jsme šli s velkým nasazením. I když jsme byly po celou dobu více aktivní a drželi častěji míč, soupeřky jsou více běhavé a podařilo se jim téměř vždy potrestat naši ztrátu míče rychlým protiútokem položením pětkou. Zápas skočil vítězně pro soupeřky, ale naše děvčata hlavu neskláněla.

V pořadí pátý zápas pro nás a opět se nám postavil tým RC Tatra Smíchov, ale pro změnu A tým. Naše děvčata chtěla Tatře porážku vrát a také si spravit chuť z předešlých porážek. Utkání bylo vyrovnané a velice pohledné. Položené pětky se přelévaly ze strany na stranu. Na konci se však mohl radovat pouze jeden tým a to ten náš, tým VyDry. Holky vyhrály v poměru 7:6 na pětky.

Poslední soupeř nás čekal z klubu RC Sparta Praha. Pro oba dva celky to byl poslední zápas. Únava byla velice patrná na obou dvou týmech. Výhru urvala Sparta. Přece jen našli o špetku více sil na položení většího počtu pětek.

 

Naším Vydrám patří krásné 5.místo. Za námi na 6.místě se umístila RC Slavia Praha a na sedmém místě RC Olomouc.

Všem hráčkám děkujeme za předvedenou hru a hezké ragby.

Sestava VyDry: Monika Šěpánová, Martina Vencová, Martina Jurdáková, Anna Nováková, Zuzana Skokanová, Alena Trunečková, Tereza Skládanková, Lucie Zborovská, Barbora Škárová, Alexandra Zítková, Jana Gottvaldová

 

Petr Pořízek

 

Sdílet

Komentáře